“NeoKlasik Teknoloji”
Ana Sayfa | NeoKlasik Teknolojik Manifesto | Bilgisayar | İnternet Terimleri Sözlüğü | Microsoft | Windows | MS-DOS | IBM OS/2 | Apple | Be | Haiku OS | Linux | Günce | S.S.S | Gönderin
Microsoft’un misyonu, kurulduğu 1975 yılından bu yana insanlara, bilgisayarlara yönelik olarak işte, okulda ve evde güç katan ve onları zenginleştiren yazılımlar yaratmak olmuştur. Microsoft ürünleri arasında kişisel bilgisayarlar için işletim sistemleri, istemci/sunucu ortamları için sunucu uygulamaları, ticari ve tüketiciye yönelik üretimi arttırıcı uygulamalar, etkileşimli medya programları, Internet platformu ve geliştirme araçları bulunmaktadır. Microsoft ürünleri 30’u aşkın dilde ve 50’den fazla ülkede kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır.
Kısaca Microsoft Tarihi
Yetmişli yıllarda ofislerde genellikle daktilo kullanılıyordu. Bir belgenin kopyası alınması gerektiğinde teksir makinesi veya karbon kağıdı kullanılıyordu. Çok az kişinin mikrobilgisayarlardan haberi vardı. Ancak iki bilgisayar meraklısı genç, Bill Gates ve Paul Allen kişisel bilgisayarların geleceğe açılan bir kapı olduğunu gördü. 1972’de, otomobil trafik verilerini izlemek ve analiz etmek için temel bilgisayarlar satan Traf-O-Data’yı kurdular. Bilgisayarların amacı karayolu trafik sayaçlarından ham verileri okumak ve trafik mühendisleri için raporlar oluşturmaktı. Gates ve Paul Allen, Seattle Lakeside School’da lise öğrencileriydi. Lakeside Programmers Group’ta, bilgisayar programları yazma karşılığında çeşitli bilgisayarlarda ücretsiz bilgisayar kullanma hakkı elde ettiler. Gates ve Allen, trafik verilerini yerel şirketlerden daha ucuz ve daha hızlı işleyebileceklerini düşündü. Kağıt banttaki delik desenlerini manuel olarak okumak ve verileri bilgisayar kartlarına yazmak için sınıf arkadaşlarını işe aldılar. Gates daha sonra trafik akış çizelgelerini oluşturmak için Washington Üniversitesi’ndeki bir bilgisayarı kullandı. Bu, Traf-O-Data’nın başlangıcıydı. Bir sonraki adım, trafik bantlarını doğrudan okuyacak ve zahmetli manuel çalışmayı ortadan kaldıracak bir cihaz oluşturmaktı. Intel 8008 mikroişlemci 1972 yılında çıktığında onlar da bununla verileri işleyebileceklerini fark etmişlerdi. Allen mezun olmuş ve Washington Eyalet Üniversitesi’ne kaydolmuştu. Ne Gates ne de Allen’ın herhangi bir donanım tasarım deneyimi olmadığı için, başlangıçta çaresiz kalmışlardı.
Gates ve Allen şirketin diğer ortağı olan Paul Gilbert’e basit bir bilgisayar yaptırdı. Paul Gilbert’ın kardeşi, grafik tasarımcı ve teknik ressam Miles Gilbert, şirketin imleğini (logosunu/amblemini) tasarlayarak acemi şirkete yardımcı oldu. Gates ve Allen yazılımı yazmaya başladı. Paul Allen, bilgisayar tasarlanırken yazılımı test etmek için Washington üniversitesinin IBM System 360’ı üzerine 8008 mikroişlemciyi taklit edecek bir bilgisayar programı yazdı. Şirketin mütevazı bir başarısı vardı, ancak bu deneyim birkaç yıl sonra Microsoft’un kurulmasında etkili oldu.
Popular Electronics dergisinin 1 Ocak 1975 tarihli sayısında, Altair 8800 bilgisayar sisteminin tanıtımını okuduktan birkaç gün sonra Bill Gates, bilgisayarın tasarımcısı MITS şirketi ile temasa geçti. Ekibi ile birlikte Altair 8800 üzerinde çalışan BASIC yazılım dilini geliştirdiklerini belirtti. Paul Allen MITS’e yazılımın tanıtımını yapmaya gitti. Paul Allen Altair 8800’ü daha önce kullanmamış olmasına karşın tanıtımı başarılı oldu. Tanıtımın sonunda MITS, Bill Gates ve Paul Allen’dan Altair bilgisayarları için BASIC yazılımlama dilinin telif hakkını satın aldı.
Kârlı bir iş fırsatı yakaladıkları düşüncesiyle Bill Gates, Harvard Üniversitesi’ndeki hukuk eğitimini yarıda bırakıp New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde, 4 Nisan 1975’te Microsoft şirketini kurdu. Yeni başlayan çoğu şirkette olduğu gibi Microsoft da işe küçük atılımlarla başladı. Ancak vizyonu çok genişti. İleride her masaüstünde ve her evde bir bilgisayar olacağını öngörüyorlardı. Takip eden yıllarda Microsoft çalışma yöntemlerini değiştirmeye başlayacaktı.
Haziran 1980’de Gates ve Allen, şirketin yönetimine yardım etmesi için Gates’in Harvard’dan sınıf arkadaşı olan Steve Ballmer’ı görevlendirdi. Sonraki ay IBM, Chess kod adlı bir proje için Microsoft ile temas kurdu. Bunun üzerine Microsoft, bilgisayar donanımını yöneten veya çalıştıran ve bilgisayar donanımı ile sözcük işlemci gibi programlar arasındaki boşluğu kapatan bir yazılıma, yeni bir işletim sistemine odaklandı. İşletim sistemi, bilgisayar programlarının çalışması için bir temel oluşturacaktı. Bu yeni işletim sistemlerine MS-DOS adını verdiler. 1981’de MS-DOS kullanan IBM kişisel bilgisayarları piyasaya çıktığında dünya yeni bir dil ile tanışıyordu. C’ye komut yazmak çalışma hayatının bir parçası haline gelmişti. MS-DOS çok etkili olmuştu, ancak çoğu insan için anlaşılması oldukça zordu. Bilgisayarı kullanmanın daha iyi bir yöntemi olmalıydı...
1985’te Microsoft en önemli ürünü olan Windows‘u dünyaya sunmuş ve artık farklı bir boyuta yükselmişti. Bundan sonra Microsoft, Xbox, Windows Mobile-Phone, Azure, Office, 365, OneDrive, .NET, MSN, Visual Studio ve Skype gibi markalara sahip bir teknoloji devine dönüşmüştür.
Microsoft’un ilk başlardaki her masaya ve her eve bilgisayar vizyonu bugün, PC’nin ve kullanıcıların gücünü ve erişimini arttıran Internet teknolojileri ile gelişmiş durumdadır. Microsoft dünyanın en önde gelen yazılım üreticisi olarak kullanıcının gelişen gereksinimlerine cevap verebilecek yenilikçi ürünler üretmeye çalışmaktadır. Firmanın araştırma ve geliştirmeye yaptığı büyük yatırımlar ve müşterilerinden gelen fikirlere verdiği büyük önem, Microsoft’un müşterilerinin bugün mümkün olan en yüksek kaliteli yazılım ürünlerine ulaşmasını sağlayacak teknolojik ilerlemeler sunmasını sağlamaktadır.
Microsoft Markası
Microsoft markası bilgi çağı için bir örnek oluşturmaktadır. 300’ü aşkın ürün ve teknolojiden oluşan geniş yazılım ailesi pek çok insanın yaşantısını, çalışmasını ve haberleşmesini temelden etkilemektedir.
Temelde bir marka, bir firmanın müşterilerine verdiği bir sözdür. Microsoft ismini ve imleğini taşıyan tüm ürünler aracılığı ile devamlı olarak tatmin, değer ve kalite sunma iddiasında. Hedeflerinize ulaşmanızı ve hayatınızı zenginleştirmenizi sağlayan ürünler ile isterseniz dünyanın diğer yarısındaki bir insanla konuşabilir, harika yazılımlar geliştirebilir, yeni şeyler keşfedebilir, fikirlerinizi güçlü bir şekilde sunabilir, büyük bir kuruluşu yönetebilirsiniz.
En ünlü sloganı ‘Nereye ulaşmak istiyorsanız oraya’, teknolojinin ve bilgi çağının sunduğu birçok heyecan verici olanağı denemek için yapılmış bir davettir. İnsanların nereye gidecekleri onlara kalmış; ne elde ettikleri de hedeflerinin, zekalarının ve girişimciliklerinin ürünüdür. Microsoft gittikleri yere ulaşmalarında onlara yardım etmek için her an hazır.
Kurum Adresi (Genel Merkez):
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052
Kurum Adresi (Türkiye):
Microsoft Bilgisayar Yazılım Hizmetleri
Ltd.Şti.
Bellevue Residences, Levent Mahallesi, Aydın Sokak No:7, 34340
Beşiktaş/İstanbul
Telefon: +90 (212) 370 55 55
Faks: +90 (212) 370 55 56
Müşteri Destek Hattı: 0850 390 27 77
Web Sitesi:
www.microsoft.com/tr-tr/
Kuruluş Yılı:
1975
Önemli Tarihler
|
|
Çalışan Sayısı
Dünya Genelinde: |
221.000 |
Microsoft Türkiye
Microsoft, Türkiye bilgisayar pazarına Ağustos 1993’te kendi ofisini açarak girdi. Microsoft Türkiye’nin kurulması, dünyanın en büyük yazılım şirketinin, baş döndürücü bir hızla gelişen Türk bilgisayar sektörüne duyduğu güvenin önemli bir göstergesini oluşturuyor.
Türkiye’nin o yıllarda içinde bulunduğu atılıma inanan Microsoft, Türkiye’deki ofisi aracılığıyla bu atılıma katkıda bulunmayı ilke edindi.
Microsoft, faaliyetlerine başladıktan kısa bir süre sonra, Türk bilgisayar sektöründeki hızlı gelişmelere paralel olarak, Türkiye’yi büyük pazarlara sahip olduğu ülkelerle aynı statüye getirdi. Microsoft’un Türkiye’de böylesine güçlü bir yapılanmaya giderek, son derece büyük bir yatırım yapması, dünyanın 1 numaralı yazılım şirketinin Türkiye’nin coğrafi ve ekonomik konumuna verdiği önemin ve Türk insanına duyduğu güvenden kaynaklanmaktadır.
Kuruluşundan bu yana geçen sürede, Microsoft’un en hızlı büyüyen bölgelerinden biri konumundaki Türkiye’de, işletim sistemlerinden ofis uygulamalarına ve Internet’e kadar Microsoft yazılımları, pazar liderliklerini rakiplerinin açık farkla önünde sürdürüyor.
Microsoft Türkiye’nin temel amacı, Türkiye’de bilgisayar kullanımını artırmak ve bilgisayarlaşma sürecini hızlandırmaktır.
Ülkelerin gelişmesinde, ilerlemesinde artık bilgisayarlaşmanın önemi yadsınamaz bir gerçektir. Microsoft Türkiye, bu amaç doğrultusunda hareket ederek, Türkiye’nin ekonomisine, halkının yaşam ve eğitim düzeyine, ülkenin uluslararası alanda rekabet gücüne olumlu etkilerde bulunmayı hedefliyor.
Microsoft, Türkiye’de bilgisayar kullanımını artırmak ve bilgisayarlaşma sürecini hızlandırmak olan amacına ulaşmanın yolunun Türkçe ürünler sunmaktan geçtiğine inanıyor. Çünkü, Türkiye’de yabancı dil engeli yüzünden bilgisayar kullanamayan, ya da kullansa bile bu engel nedeniyle verimli bir şekilde kullanamayan kişi ve kuruluşlardan oluşan çok geniş bir kitle bulunuyordu.
Başta Office verimlilik uygulamaları ve Internet programları olmak üzere Microsoft yazılım ürünlerinin sürekli olarak Türk insanının anadiline uyarlanması ve Türkçeleştirilmesi, bu misyonun en belirgin göstergelerini oluşturuyor.
Microsoft Türkiye, korsan kopyacılığa yer vermeyen, bilgisayar yazılımı geliştirmenin önündeki engelleri kaldıran bir toplumda üreticiden tüketiciye, kamu sektöründen özel sektöre, herkesin kazançlı çıkacağı bir bilgisayar dünyasını hedefliyor.
Ülkemizin dört bir yanında yazılım korsanlığının önlenmesi ve yazılım telif hakları bilincinin yerleşmesinde en etkili yöntemlerden birinin, lisanslı yazılım kullanmanın sağladığı yararları toplumun her kesimine anlatmak olduğuna inanan Microsoft Türkiye, bu alanda yoğun eğitim programları sürdürmüştür.
Microsoft’un yerelleştirme çalışmalarının yanı sıra Türkiye’de, eğitim, destek ve çözüm konularında kapsamlı çalışmalar yapıyor. Microsoft, bu çalışmalarını yürütürken, güvencesini ve gücünü:
Profesyonel kadrosundan,
Güçlü distribütörlerinden ve bayi teşkilatından,
Etkin eğitim merkezlerinden,
Uzman Çözüm Ortakları’ndan
Ve Microsoft ürünlerinden yararlanan tüm kullanıcılardan alıyor.
Neklatek Bağlantıları
E - Posta
Telif Hakkı © 2014 - 2024 – Neklatek™ | Tüm Hakları Saklıdır.